Mycorrhizae injecteren met spaakwiel van Duport
bodemmoeheid bij herplanting tegengaan

Micosat MO Fruit injecteren in bestaande aanplant

micorrhizae, bacteriën en trichodermae

Mycorrhizae vergroten het opnamenetwerk van de wortels, verlagen de aaltjesdruk, en maken meer mineralen beschikbaar, o.a. vastgelegde fosfor wordt vrij gemaakt. Deze bodemschimmels worden best toegediend in een mix met de juiste bacteriën en trichodermae, om een optimale symbiose en wederzijdse bescherming te bekomen.

Micosat MO Fruit is zo een mix, specifiek afgestemd op fruitbomen. Micosat MO Fruit wordt opgelost in water en geïnjecteerd in de bodem aan 7kg/ha door middel van een spaakwiel injector.

Voor nieuwe aanplant kunnen de jonge boompjes ook gedipt worden in een oplossing van MO Fruit en dipgel.

Een overwicht aan gezond bodemleven laat minder plaats aan de schadelijke bodemorganismen. Een Micosat behandeling kan bestaande plantages met slechte groei nieuwe schwung geven.  De toepassing geeft ook beter weggroei bij heraanplant op bestaande percelen.

Met het Duport injectiewiel worden de mycorrhizae direct in de wortelzone gebracht. Uiteraard is dit wiel ook uitstekend geschikt voor het injecteren van ijzer, zonder dat gewacht moet worden op regen. Filmpje van het wiel in actie ziet u HIER

Contacteer ons voor meer info

Mycorrhizae injecteren met spaakwiel van Duport
Office 22 oktober, 2019
Deel deze post
Archief