Compostthee

mineralen vrijmaken, pathogenen remmen, bodemstructuur verbeteren

 
 

Compostthee   is een extract van de in gehumificeerde compost aanwezige microbiologie. Het wordt gebruikt om het microbiologisch leven van planten, zowel op het blad als rondom de wortels te ondersteunen. Vaak wordt compostthee 'gebrouwen' door compost in een vat met water te plaatsen en dit te beluchten. Dit proces duurt dan ongeveer 24-48uur. Napagro gebruikt het systeem van Oxydent dat de  microbiologie "extraheert"  in plaats van te "brouwen". Hierdoor wordt al na  8 uur een goed extract  bekomen, waarbij alle mineralen en de biologie in suspensie komen, klaar om toegepast te worden.

Wormencompost  ligt meestal aan de basis van ons recept, vanwege de interessante stoffen in de 'wormenpoep'. Daarnaast een mix van voeding voor het microleven, zodat dit zich snel kan vermenigvuldigen in het water van 20-25°C. Op vraag van de klant kan de biologie bijgestuurd worden naar meer schimmeldominantie.

 Functies:

 • Compostthee draagt bij tot betere  ziektewerendheid, zowel op het blad als in de bodem, o.m. door het creëren van meer competitie.
 • Meer diverse biologie zal ook helpen om mineralen en sporenelementen vrij te maken en om organische prefab-bouwstenen te maken die de plant gebruikt om bvb. afweereiwitten aan te maken.
 • Actieve bodembiologie zorgt ook voor een betere bodemstructuur: door het afscheiden van lijmstoffen die kleine bodemdeeltjes samenlijmen tot grotere partikels, met een rullere structuur als gevolg.  Hierdoor kunnen lucht en water beter circuleren.

Toepassing in alle teelten: 50 tot 200L per ha, met de veldspuit of via druppelleiding.

Odoo • Tekst en afbeelding

  Hiernaast het effect van 4 x 150L compostthee in harde tarwe, gespoten in de periode april, mei en juni. De grond is duidelijk soepeler en kruimeliger.

  Hetzelfde effect zien we bij mensen die compostthee via druppelleiding in een aardbeien vollegrondsteelt toepassen.

  2x met compostthee behandelde Maïs hebben we in de hete zomer van 2020 na de hitte toch mooi door zien groeien, terwijl de onbehandelde stroken er niet meer bovenop kwamen.


   Complete brouwsets van 500L, 1000L en 2500L beschikbaar.

   Vraag onze volledige brochure of bel even om te kijken hoe we dit best inpassen in uw bedrijfsvoering.